Пожари причиниха значителни щети в Монтанско

Изгоря продукция на земеделска кооперация в Комощица
Снимката е илюстративна

В 13,20 ч. екип на РС ПБЗН Лом гаси кошара в с. Сталийска махала, собственост на местна жителка.

При произшествието са унищожени – 550 кв.м. покривна конструкция, 80 бали, 12 агнета, бойлер, вана за мляко и доилен агрегат. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

В 13,09 ч. екип на УПБЗН Вълчедръм гаси къща в с. Златия, собственост на местен жител. Огънят е унищожил 70 кв.м. покривна конструкция, 5 бр.  домашно имущество.

Опушени са 100 кв.м. стени и 2 бр. черно бяла техника. Спасена е сградата. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение.

В 15,56 ч. екип на РС ПБЗН Лом гаси скара на балкон на ул. „Георги Кирилов“ в крайдунавския град, собственост на местна жителка. Огънят е унищожил 1 бр. мебел и скара. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение.

В 20,18 ч. екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“ излиза на сигнал за надвиснала опасна ламарина над сладкарница на бул.“ 3-ти март“ в гр. Монтана. На мястото е поставенана ограничителна лента.

В 19,00 ч. два екипа на РС ПБЗН Монтана гасят тавански помещения в ж.к. „Плиска“ в гр. Монтана, собственост на местна жителка. При пожара са унищожени 15 бр. домашно имущество, техника – 1бр, опушени са 100 кв.м. стени и са спасени други 8 тавански стаи. Предполагаемата причина за произшествието е техническа неизправност в комин.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.