Приеха мъж с инфаркт и със съмнение за коронавирус в „Сити клиник – Свети Георги“- Монтана

Трима са новозаразените с COVID-19 в областта

49-годишният мъж от Монтана, е приет в държавната болница в града, като освен с тежест и болки в гърдите, пациентът е и с Covid-19 симптоматика, което налага настаняването му в „Инфекциозно отделение“, взимането на проби и изпращането им за тестване в София.

Електрокардиографията на мъжа показва тежък инфаркт,  който няма как да бъде обработен в държавната болница. Двете лечебни заведения реагират моментално и МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана изпраща линейка и екип с предпазни облека, за да докарат пациента в отделението по „Кардиология“, тъй като е единствената болница за областта с отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала.

Пациентът е спасен, като за момента състоянието му е стабилно и е изолиран в предварително определен сектор за пациенти със съмнение за Covid-19.

В международния „Ден на здравето“, 07 април, лекарите, приели и извършили интервенцията, споделиха, че извънредната ситуация и страха от коронавирус епидемията не могат да попречат на медицинския и чисто хуманен дълг, нито да спрат приема на спешни пациенти, които имат нужда от помощ или са в застрашаващо живота състояние.  

Към момента все още няма резултат от пробите на спасения пациент, а МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана продължават да налагат процедурните мерки, в изпълнение на медицинските стандарти и указите на властите и стриктно да изпълняват всички наредби.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.