Професор Кантарджиев провери мерките срещу COVID 19 в Монтана (СНИМКИ)

Професор Кантарджиев провери мерките срещу COVID 19 в Монтана

Главният вирусолог в националния оперативен щаб и директор на центъра за заразни и паразитни болести професор Тодор Кантарджиев днес провери организацията на общинския пазар в Монтана.

Причината за посещението е заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждане на строги мерки в  фермерските пазари от началото на сезона.

Професор Кантарджиев обиколи пазара заедно с кмета на Монтана Златко Живков, областния управител Росен Белчев и директора на регионалната здравна инспекция д-р Елена Борисова. Той даде точни указания къде да бъдат поставени маркерите за преминаване, информационните табели и как да се увеличи дистанцията между търговците.

Преди огледа на пазара професор Кантарджиев за пореден път обясни пред журналисти защо вярва в мерките. Той подчерта, че математическия анализ с който се изчислява на колко дни се удвояват случаите на COVID 19 в страната показва, че мерките работят.

Увеличаването на тези дни е белег за адекватност. В началото случаите са се удвоявали на 4-5 дни, сега се удвояват на 12-13 дни.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.