В Чипровци раздават храни от първа необходимост (СНИМКИ)

В Чипровци раздават храни от първа необходимост
Снимка: "Монтана 24"

Тази сутрин в община Чипровци започна раздаването на продукти от първа необходимост дарени от Българския червен кръст. С пакетите ще бъдат подпомогнати 121 души от цялата община.

Това са социално слаби хора над 65 години, хора с ниски пенсии и такива, които преди са получавали храна по програмата „Топъл обяд“.

„С помощта на служителите на детската градина, които в момента не са на работа пакетите бяха подготвени и ще бъдат днес раздадени. Надявам се, че така ще намалим притеснението на хората с по-ниски доходи в общината.“, каза Пламен Петков- кмет на община Чипровци.

Пакетите са около 30 килограма и включват брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул, домати в буркан, грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, говежди кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, херинга, леща и олио.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.