Още четиримa нарушиха карантината си в Монтанско

Бум на заразени с COVID-19 в Берковица

Четирима души са нарушили наложената им карантина заради пандемията от COVID-19 за последните два дни, съобщиха от полицията в Монтана.

При проверка в Якимово 42 годишен мъж и 42 годишна жена не са намерени на посочения адрес, а са намерени в друга къща в селото. Двамата са били поставени под карантина за срок от 14 дни на 04.04.2020.

В Лом 44 годишен мъж също не е вкъщи. Проверка установила, че мъжът е променил адреса, където ще прекара наложената му карантина и е уведомил РЗИ. За случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура Лом. По случая е образувано досъдебно производство.

В Монтана полицията е посетила два пъти адрес на 26 годишен, поставен под домашна карантина, но не е намерен. При извършената проверка е установено, че 26-годишният не пребивава на адреса. След направен опит за връзка с него на посочения мобилен телефон, той се оказал грешен или непълен. По случая в РУ Монтана е образувано преписка по чл. 355 ал.2 от НК.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.