Съдът остави в ареста рецидивист, подсъдим за палеж на къща

Наказаха лекар от Видин за смърт на родилка

Съдът остави в ареста рецидивист, подсъдим за палеж на къща. 32 годишният Б.Т.Б. бе задържан на 18 юни  2019 г. след като  запалил  къщата на леля си в Монтана. Изгорели маса, холова гарнитура, ПВЦ дограма и ПВЦ врати в жилището.

Досъдебно производство  срещу него вече е приключило  и Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда обвинителен акт срещу Б. Т. Б. за палеж на имущество на значителна стойност. 

В края на миналия месец РС – Монтана остави без уважение  искането на  подсъдимия  Б. Т . Б. за изменение на мярката му за неотклонение  „Задържане под стража” в по-лека.  Б.Т.Б. обжалва  определението на РС – Монтана пред Окръжен  съд. Като взе предвид събраните  доказателства и опасността, ако мярката му бъде изменена в по-лека,  подсъдимият да се укрие и извърши ново престъпление.

Мъжът е осъждан 14 пъти за престъпления от общ характер – кражби, грабежи, блудство и нанасяне на телесни увреждания.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.