Пожарникари и граничари ще пазят в Монтана по празниците

ОДМВР Монтана е създала организация за осигуряване на обществения ред и сигурността на гражданите по време на предстоящите християнски празници.

Пожарникари и граничари ще пазят в Монтана по празниците

С полицейско присъствие ще бъдат обезпечени обществените места около храмовете и манастирите при провеждане на празничните богослужения по време на големите християнски празници – Цветница и Великден. 

Дежурни полицейски екипи ще осигуряват обществения ред и ще следят за спазването на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса.

В полицейските мероприятия при необходимост ще участват и служители на Регионална дирекция „ПБЗН”, ГПУ Чипровци и други компетентни държавни институции.

Създадена е организация за опазване на обществения ред вьв влаковите състави и в районите на ж.п. гари предвид очакваното интензивно придвижване на пътници с влакове.

Контрол ще има и по отношение на спазването и наложените ограничения, касаещи пропускателния режим на изградените  контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътни артерии на гр. Монтана.

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради коронавируса в областта няма да бъде допускано събирането на граждани на определени места и тьржища, на които се продават домашни животни.

Напомня се на жителите на областта, че мерките срещу разпространението на COVID-19 изключват пребиваването на граждани на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места, както и посещението на лица под 60 годишна възраст на търговски обекти и аптеки в часовете от 08,30 ч. – 10,30ч.

От началото на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирус в ОДМВР Монтана са образувани 28 досъдебни производства за неспазване на наложена карантина / чл. 355 от НК / и  са съставени 29 акта за нарушаване и неизпълнение на противоепидемичните мерки /чл. 209 А от Закона за здравето/.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.