Мъж от Монтана на съд заради стрелба по случаен минувач

Мъж от Монтана на съд заради стрелба по случаен минувач

Районна прокуратура – Монтана е предала на съд 48 годишен мъж от Монтана за стрелба по случаен минувач в областния град. 

Случаят е от лятото на миналата година. На 24.07.2019 г. преди обяд пострадалият вървял с приятелката си по тротоара между жилищни блокове в ж.к. „Плиска“ в гр. Монтана.

Докато разговаряли, на балкона на отсрещната кооперация, забелязал мъж с пушка в ръцете. В следващия момент той усетил някакъв удар в областта на гърдите, силно парене и болка. Спирайки, видял нараняване на тялото си. Тогава вече разбрал, че въпросният човек с оръжието стрелял по него. Пострадалият се развикал, попитал го за причината на стрелбата. В отговор мъжът му отговорил: „Правя каквото си искам, а ти се дръж по-прилично“. Веднага бил подаден сигнал в полицията.

В хода на разследването е било установено, че мъжът, произвел изстрела, е Р.П. При извършеното претърсване на обитавания от него имот били иззети въздушна пушка и 167 проектили. Освен това той незаконно държал 2 патрона, калибър 9Х18 мм (Макаров) и 1 патрон, калибър 7,65 Х 18 мм, представляващи боеприпаси за огнестрелно оръжие и годни като такива.

От заключението на вещото лице по назначената и извършена съдебномедицинска експертиза е видно, че на пострадалия Н.Л. били причинени телесни увреждания – оток, кръвонасядане и повърхностна охлузна рана. Същите са в резултат от удар с проектил, изстрелян от въздушна пушка.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.