Носенето на маски навън ще стане задължително

Удължават извънредната епидемична обстановка с 15 дни

Премиерът Бойко Борисов ще предложи на министъра на здравеопазването да издаде заповед от полунощ, с която носенето на маски навън ще е задължително.

„В цял свят е така. Всеки от вас е убеден, че маска или шал биха свършили работа. Поръчали сме още един милион маски. Отделно всеки може да си ушие, ако иска“, заяви по време на брифинг премиерът Бойко Борисов.  

„Вчера сме поръчали 30 000 PCR теста и сме ги платили на Южна Корея, защото казват, че там са едни от най-добрите. Кръстосвайки методите и на пуловете, и на индивидуалните тестове, мисля, че с такива количества ще понесем първата вълна на масовите тествания“, заяви министър-председателят. 

Междувременно от Националният оперативен щаб съобщиха, че потвърденте случаи на COVID-19 у нас са 648. За последното денонощие още 24 души са дали положителна проба за коронавирус, от тях в болница са 12. Няма нова област, засегната от вируса.

Мъжът, починал преди 2 дни в „Пирогов“, е дал положителна проба за COVID-19. Така жертвите вече са 26. Общо починали са 14 мъже и 12 жени. Средната възраст на загиналите е 64 години. 

В болница общо са 231 души, като 32 са в интензивно отделение. 

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.