Добрата новина! В община Монтана все още няма случай на COVID-19 (ВИДЕО)

В град Монтана и цялата община Монтана все още няма потвърден случай на COVID-19. Засега всички изпратени проби са отрицателни, съобщи кметът Златко Живков.

Смъртността в общината също не се е увеличила, напротив – намалява. От началото на месец април до днес са регистрирани 11 смъртни случая, докато за същия период на миналата година те са 19.

Поне още месец няма да има спортни събития в града заради забраната спусната със заповед от министър Красен Кралев.

Като цяло противоепидемиологичните мерки в Монтана се спазват, като дори на Цветница не е имало сериозни наршения. Най-проблемни със спазването на ограниченията са младежите, които се събират в по-големи групи по паркове и градинки, допълни още Живков.

Във връзка с очаквания пик на заразата с COVID-19, който се очаква на 24 април, кметът призова хората да се въздържат от посещаване на служби в храмовете на Великден. Въпреки това общината ще вземе всички необходими мерки по почистване и дезинфекциране покрай храмовете за празника, не е препоръчително събирането на много хора на едно място.

Вижте повече във видеото

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.