Увеличават се дарителите на патронажа в Монтана

Увеличават се дарителите на патронажа в Монтана

Над 920 души  от община Монтана ще получат пакетирани храни преди Великден. Дарителите за социалния патронаж  се увеличават.

Евгени Генов, собственик на фирмата „Гушанска боза”, ще осигурява за възрастните хора традиционната напитка през следващите три седмици.

Един от постоянните дарители на общината доцент Борислав Великов се включва с 1000 лева в кампанията.  През последния месец хората, които обслужва патронажа са се увеличили до 510. За да стигне храната до всички нуждаещи се в града и селата, включително и великденските пакети, 23 медицински сестри и фелдшери от детските градини и училищата ще работят в патронажа.  Близо 100 души са заявили, че искат да бъдат доброволци уточни още Живков.

Остават  дежурствата в общинското предприятие „Чистота” през почивните дни.  В района на театъра и комплекс „Житомир” са обособени 65 нови паркоместа. Продължава  преасфалтирането на улици, текущ и основен ремонт на сгради в града и селата.

Храма в село Войници е почти готов. Кметът Живков и Видинският митрополит Даниил са планирали неговото освещаване след края на извънредното положение.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.