Продължава основният и текущ ремонт на улиците в Монтана (ВИДЕО)

Продължава основният и текущ ремонт на улиците в Монтана

Продължава основният и текущ ремонт на улиците в Монтана. Улица „Неофит Бозвели“, от площад „Славейков“ до излаза на „Патриарх Евтимий“, ще бъде асфалтирана изцяло. Районът около театъра, гимназията, киното и ул. „Иван Аврамов“ е частично преасфалтиран, озеленен и маркиран с нови паркоместа.

Вече е завършен ремонта на едно от най-възловите кръстовища в града – мястото, където се събират улица „Христо Ботев“, бул. „Хаджи Димитър“, на бул. „Трети март“ и ул. „Извора“.

До Великден във всичките 23 села на общината ще бъдат приключени текущите ремонти, свързани с изкърпване на дупки и чистене. Все още ремонтните дейности не са приключили в Трифоново и Благово.

Приключва ремонта на храма във Войници. В разговор с Видинския митрополит Даниил е уточнено, че той ще бъде открит след края на извънредното положение.

В момента активно се работи и по три читалища в селата Сумер, Долно Белотинци и Габровница.

В централната градска част са окосени и почистени всички паркове и градинки. Еверото в парк „Монтанезиум“ също ще бъде почистено и отново зарибено, след като нарушите изловиха рибата в него. „Монтана никога не е била по-чист и зелен град в своята история“ каза кметът Златко Живков.

Всички фонтани в града вече работят.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.