Отменят се националните Дикоилиеви празници в Монтана

Отменят се националните Дикоилиеви празници в Монтана

Ще бъде удължен срокът за плащането на местните данъци и такси с 5 процентна отстъпка, заяви кметът на Монтана Златко Живков. Внесена е докладна за промяната, която трябва да бъде обсъдена на заседанието на Общинския съвет на 30 април.

Живков запозна журналисти с по-важните заповеди и работата  на общината в условията на извънредното положение.

Зеленчуковият  пазар в Монтана ще бъде отворен днес и в понеделник 20 април.

От дружество Екопак са изпратили уведомително писмо, че на 23 и 24 април между 8 и 17 часа ще дезинфектират по график контейнерите за разделно събиране на отпадъци в Монтана. В града те са разположени на 75 места.

Продължава раздаването на великденски пакети с храни за възрастните хора. Кампанията е подпомогната и от представителството на „Рено” за България. От фирмата са предоставили нов автомобил на социалния патронаж в Монтана за срок от 1 месец.

Великденският концерт, който трябваше да бъде на открито в парк „Свети Дух”, ще се излъчи на страницата на Младежки дом – Монтана и ще включва архивни кадри.

Отменя се 17-тото издание на Дикоилиевите празници на духовите оркестри, насрочени за средата на май.

До 1 септември се удължава  срока за изпращане на рисунки за международния конкурс „Тъпан бие хоро се вие” , съпътстваща проява на празниците. Досега рисунки са изпратили деца  от 11 държави.

Отменят се също така международният фолклорен фестивал „Свети Дух”, планираните в културния календар на общината фолклорни селски събори и спортните игри от различните първенства.

На финала на изявлението си кметът Живков пожела на своите съграждани Светли Великденски празници, призова ги да се пазят, да не бързат с шумните събирания на открито, да си останат в къщи и не посещават църковните служби.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.