Какво ще бъде времето през новата седмица?

Какво ще бъде времето през новата седмица?

Студен атмосферен фронт ще премине над страната от север на юг. Седмицата ще започне с по-хладно време, вятър и валежи. В понеделник слаби превалявания се очакват още преди обяд в Стара планина и Предбалкана и ще продължат с по-голяма интензивност в следобедните часове в югозападната половина на страната.

Вятърът в понеделник – със студени пориви сутринта в Дунавската равнина, след това – в Южна България. Температурите в ранния следобед ще бъдат в широк диапазон – от 10 до 20 градуса. Най-топло ще бъде по долината на река Струма и в районите на Пловдив и Пазарджик.

Вторник и сряда Балканите ще попаднат в периферията на обширна средиземноморска система с ниско атмосферно налягане  и времето ще остане облачно и ветровито в цялата страна. Валежите ще са концентрирани в югозападната половина на страната. Във вторник почти през целия ден ще вали дъжд. В Западна Стара планина, Осогово, Беласица, Витоша, Рила, Пирин и Западните Родопи дъждът ще преминава в сняг.

Вторник ще е най-студеният ден през седмицата, с температури между 8 и 15 градуса в най-топлата част на денонощието. За първите три дни от седмицата валежите в страната ще натрупат количества от 15 л/кв. м по южните склонове на Стара планина до 35-40 л/кв. м в районите на Дупница и Благоевград.

В сряда от север на юг облачността ще се разкъсва. Времето ще остане хладно и ветровито, но дневните температури ще тръгнат нагоре. От четвъртък до края на седмицата сутрините ще са сравнително хладни, но следобедните температури ще са над 15 градуса. В края на седмицата живакът в термометрите ще скочи до над 20 градуса.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.