Серия от проверки и конфискувани въдици от ИАРА в монтанско (СНИМКИ)

Серия от проверки и конфискувани въдици от ИАРА в монтанско

13 акта са съставени в последните дни преди забраната в Монтанско. Конфискува ни са много въдици и други риболовни уреди.

Най-честите нарушения са задържан дневен улов, надвишаващ разрешените 3 кг. 5 акта и няколко предупредителни протокола са съставени в Област Монтана през уикенда в периода на забраната. Постоянни проверки се извършват по поречието на река Дунав, реките Огоста, Ботуня и язовир „Огоста“.

Конфискувани въдици и актове от ИАРА в монтанско

Установени са лица, уловили риба в период на забрана на река Огоста град Монтана и село Громшин. Заловени са други със забранени мрежести уреди на язовир Огоста.

Проверени са също малките ВЕЦ-ове за функциониращи рибни проходи. На язовир „Огоста“ в мръстилищните зони 24-часови дежурства дават доброволци и сътрудници на ИАРА. При съмнения за нередности сигнализирайте на 112.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.