Мъж под карантина отиде да види баба си, друг го намериха в магазина

Бум на заразени с COVID-19 в Берковица

На 26.04.2020 г. около 15,15 ч. служители на РУ Лом извършили проверка на адрес в крайдунавския град за установяване на 33-годишен жител, живеещ на адреса, който на 13 април 2020 г. се завърнал от чужбина и бил поставен под карантина за срок от 14 дни.

При проверката той не е открит на адреса, поради което е потърсен на предоставения за връзка мобилен номер. При проведения разговор с него заявил, че тъй като му е последен ден и се чувства здравословно добре, решил да посети баба си в с. Арчар, обл. Видин.

Служители на РУ Видин потвърдили местопребиваването му. За случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура Лом. Образувано е досъдебно производство по чл. 355, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК.

На 26.04.2020 г. около 11,30 ч. служители на РУ Лом извършват проверка на адрес в крайдунавския град за установяване на 42-годишен местен жител, поставен под карантина за срок от 14 дни, считано от 13.04.20г до 26.04.20 г./включително/. При проверката мъжът не е открит на адреса.

При обход в квартал „Хумата“ около 11,40 ч. 42-годишният е установен на ул. „Струма“ , където заявил, че е бил до магазина. По случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура Лом. Образувано е досъдебно производство по чл. 355, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК в РУ Лом.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.