Отварят парковете в Монтана за родители с деца

Отварят парковете в Монтана за родители с деца

Парковете в Монтана ще бъдат отворени за разходки от 9.30 до 18.30 за родители с деца до 12 години. Остава обаче забраната за ползване на детските и спортните съоражения. Сядането по пейките също е забранено.

Всички лица под 12 години трябва да бъдат с придружител, но не повече от двама възрастни. За всички останали забраната остава. За реда в общинските паркове ще следи полицията и доброволци към общината.

Всички, които разхождат своите кучета ще трябва задължително да носят бележка със себе си, която да доказва, че таксата за домашния любимец е платена. „В общината има платена такса само за четири кучета. Всеки може да си позволи да се лиши от една кутия цигари и да си плати данъка за домашния любимец. Тези пари са нужни за пръскане в парковете против кърлежи, бълхи и други паразити“, каза кметът на Монтана Златко Живков.

Хората ще имат възможност да тичат в парка за по един час сутрин и вечер, съответно преди 9.30 и след 18.30.

Всички паркове ще бъдат обозначени със специални стрелки за вход и изход.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.