Четирите ВиК аварии от миналата седмица не са свързани с водния цикъл (ВИДЕО)

Четирите ВиК аварии от миналата седмица, които оставиха голяма част от града без вода за часове, не са свързани с подменени тръби от водния цикъл, заяви кметът на община Монтана Златко Живков.

Основната авария е била на довеждащия водопровод на улица „Димчо Дебелянов“ под Обединения детски комплекс. Останалите три по-малки аварии – две на „Неофит Бозвели“ и една при бившия завод „Аналитик“ са на стари етернитови тръби, положени преди повече от 50 години.

Предстои основен ремонт на улица „Неофит Бозвели“ и там стария етернитов водопровод ще бъде изцяло подменен с полиетиленов. Ремонтът ще обхване отсечката от кръстовището при „Панайот Хитов“ до „Патриарх Евтимий“.

Изцяло ще бъдат подменени тръбите и на две от улиците зад Финансово-стопанската гимназия – ул. „Братя Миладинови“ и ул. „Гривица“.

Около 80% от старите етернитови тръби във водопроводната мрежа в Монтана са премахнати и са подменени с полиетиленови.

Вижте повече във видеото

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.