Собственици на питейни заведения излизат на протест в Монтана

Oтварят заведенията на открито, премахват КПП-тата след Гергьовден

Собственици на питейни заведения излизат на протест пред община Монтана на 5 май в 11 часа., като са подали и уведомление до кмета на Монтана съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Те настояват да бъде разрешено на питейните заведения и ресторантите да работят на откритите площи, летните градини и терасите на територията на град Монтана, при спазване на всички мерки за безопасност във връзка с пандемията от COVID-19.

В уведомлението се посочва, че вече повече от месец те не работят и семействата на техните служители са без работа и доходи.

„Поставени сме в безизходица, обречени само на разходи и никакви приходи. Мерките в Испания, Австрия и други европейски страни биват охлабвани с определени срокове. Тук нямаме яснота кога ще можем отново да започнем работа и да плащаме на своите служители. Нека поне те започнат да изкарват прехрана за тях и семействата им“, пише още в уведомлението.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.