Тестват масово деца и възрастни от домовете в Монтанско

Тестват масово деца и възрастни от домовете в Монтанско

Започва масово тестване на деца и възрастни от домовете след препоръка от Националния оперативен щаб – Министерство на здравеопазването (респективно РЗИ).

Регионалната здравна инспекция предприема масово лабораторно изследване на персонала на специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Лечебните заведения за болнична помощ на територията на област Монтана ежедневно набират проби носогърлен секрет за PCR изследване от лица съмнителни за COVID-19 инфекция. Изпратени за изследване са 29 бр. проби. До този момент от изследваните лица няма такива с положителен резултат.

Към 30.04.2020 г. поставени под домашна карантина са 487 лица, от които 34 лица са без общопрактикуващ лекар и се наблюдават от РЗИ – Монтана.

От наблюдаваните 26 (двадесет и шест) лица са руски граждани, карантинирани в областния град. За периода 25.04 – 30.04.2020 г. под карантина са поставени нови 72 лица, като от тях 5 лица са водачи на тежкотоварни автомобили, превозващи стоки предназначени за българския пазар.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.