Отличиха Пенка Ненкова с наградата на „Св. Иван Рилски“

Отличиха Пенка Ненкова с наградата на "Св. Иван Рилски"

Петима директори на български училища бяха отличени с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно всяка година се връчва на 11 май.

Наградените имат дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти. Те имат принос не само за успехите на своите ученици и училища, но и за развитието на българското образование.

Отличените тази година са директорите на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Монтана – Пенка Ненкова. Основно училище „Бачо Киро“ във Велико Търново, Владимир Николов, на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ – Попово, инж. Теменуга Тодорова, на Националната финансово-стопанска гимназия в София, Мая Гешева, на 31-во Средно училище за чужди езици и мениджмънт „Иван Вазов“ в София, Надежда Николчева.

Стремежът на г-жа Пенка Ненкова да изгради успешен модел на управление в езикова гимназия „Петър Богдан“ в Монтана се основава на ефективното използване на иновативни методи и добри международни практики. През последните години за успехите на учениците и на учителите на ръководеното от нея училище се говори все по-често и то е разпознаваемо не само в област Монтана, но и сред всички езикови училища в страната, пишат от министерството на образованието.

Като дългогодишен директор г-жа Ненкова с много ентусиазим и отговорност налага култура на иновации, гъвкави модели на обучение, непрекъснато обновление и промяна на училищната среда, допълват от министерството.

Много са престижните награди и класации на учениците на гимназията в различни олимпиади, състезания и конкурси.

Отличените директори получават грамота, придружена от икона на Св. Иван Рилски, и 1000 лева парична награда.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.