Почитат Дико Илиев с концерт в градската градина

Готвят концерт в памет на Дико Илиев

Духовият оркестър „Дико Илиев” ще има концерт на 14 май (четвъртък) от 18:30 ч. в памет на композитора. Музикантите ще свирят за първи път след  3-месечно прекъсване в Градската градина. Те разчитат, че зрителите ще спазват дистанцията, регламентирана от противоепидемичните мерки.

Кметът на Община Монтана Златко Живков ще поднесе венец пред паметната плоча на Дико Илиев на 15 май (петък) в 11 ч. Така ще бъде засвидетелствана преданост към традицията на Международните празници на духовите оркестри, посветени на композитора.  Седемнадесетото издание на фестивала трябваше да започне на тази дата, но бе отменено заради пандемията.

Духовият оркестър към НЧ „Разум 1883” отново ще създаденастроение на церемонията. Той ще представи кратка програма до жилищния блок, в който е прекарал последните години от живота си Дико Илиев. Пред барелефа на композитора ще прозвучат маршът „Сливенци при Драва” и Дунавското хоро, с които се откриват Дико-Илиевите празници. „Ще изпълним и още няколко творби на Дико Илиев” – каза диригентът Пламен Крумов.

Припомняме, че заради извънредното положение и кризата с коронавируса, тази година бяха отменени Дико-Илиевите празници.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.