Майка и син с инфаркт спасени в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана

Майка и син с инфаркт спасени в МБАЛ "Сити клиник - Свети Георги" Монтана

Кардиолозите от МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана спасяват майка и син, които получават инфаркт в рамките на 48 часа.

Първо в болницата постъпва майката, която е с оплаквания за стягане в областта на гърдите. 61-годишната жена е с инфаркт и екипът на д-р Гашарова поема случая. Пациентката е спасена и остава под лекарско наблюдение.

48 часа по-късно, в болницата е приет млад мъж, на 41 години, с болки в гръдния кош. Д-р Пандев, който е на смяна, приема пациента и диагностицира инфаркт. Кардиолозите спасяват младия мъж, а от екипа разбират, че това синът на дамата, която вече се възстановява успешно след лечението. Медиците споделят, че благополучната за семейството развръзка се дължи на бързата реакция на самите пациенти, които навременно са потърсили лекарска помощ и факта, че са се озовали директно в кардиологията на болницата, която е единствената с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала за целия регион.

„Имали сме случаи на пациенти с роднинска връзка, но никога досега не сме приемали майка и син, за по-малко от 48 часа, и то с едно и също заболяване. “, сподели Таня Антонова, старша медицинска сестра в отделението по „Кардиология“ на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана.

Лекарите напомнят, че симптомите на инфаркт понякога не са силно изразени и остават неглижирани от пациентите. Кардиолозите съветват да се следи не само за стягане в областта на гърдите, но и за какъвто и да е траен дискомфорт, умора, задух, замайване и други промени в състоянието, които продължават повече от няколко минути и биха имали нужда от лекарска намеса.

За МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана:

Многопрофилната болница е разположена на 5 000 кв.м. площ, разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно – диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал. Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България. Лечебното заведение разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Болницата е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.