„Врабчета“ от ОДК-Монтана отново с призови награди от конкурс

Възпитаници на вокално студио „Детски смях“ при ЦПЛР Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“ в Монтана завоюваха призови награди в Международния онлайн конкурс „ABANICO“ в София.

В надпреварата се включиха над 110 участници от България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Кипър, Италия, Румъния, Испания, Португалия, Гърция, Полша, Израел, Бразилия, Украйна, Белорус, Колумбия, Куба, Молдова, Русия, Естония, Велокобритания и др. държави. Жури от вокални педагози, композ итори и организатори на конкурси от Испания, Италия, Сърбия, Франция, Малта, Естония, Русия и др. страни оценяваха 184 – те изпълнения на френски, испански, италиански, румънски, португалски езици и песните на роден език.

Три гласовити „врабчета“ от Монтана успяха да влязат в челната петица на крайното класиране в своите групи.

8-годишната Анна Димитрова се пребори за второто място с изпълнението си на италианската песен „Le Mille Bolle Blu“ от репертоара на Мина. Трето място Анна завоюва за изпълнението си на песен на роден език „Сбогом, мое море“.

9-годишната Виктория Крумова спечели трето място за песен на роден език „Пианистката“, а италианската песен „Sicilia Antica“ от репертоара на Марчелла Белла й донесе класиране на четвърта позиция в групата.

10-годишната Рая Атанасова се класира на второ място с изпълнението на роден език на „Песен моя, обич моя“ от репертоара на Йорданка Христова.

Организатор на конкурса е Музикална агенция „Artvoices“ – представител за България в Алианс на международните фестивали /ALFA/ и сертифициран член на WAPA /Световна асоциация за изпълнителско изкуство/.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.