Отличиха млади таланти и професионалисти в духовната сфера в Монтана за 24 май

Отличиха млади таланти и професионалисти в духовната сфера в Монтана за 24 май

Кметът Златко Живков спази традицията и връчи Почетната значка на Община Монтана на трима дейци на образованието и културата по повод 24 май.

С отличието в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост бяха наградени Трайка Трайкова – началник на РУО – Монтана, Иван Искатков – директор на Общински куклен театър „Патилан”, и Красимир Рангелов – преподавател по физическо възпитание и треньор по лека атлетика.

В навечерието на празника бяха обявени и имената на новите стипендианти на Община Монтана. На основание Наредба за условията и реда за отпускане на стипендии на ученици с изявени дарби от Община Монтана бяха определени най-успешните млади таланти в областите „Наука и техника”, „Изкуство и култура” и „Спорт”.

Специалната стипендия в размер на 10 минимални работни заплати спечели 12-годишната Магдалена Александрова. Тя е възпитаничка на вокалното студио  към ЦПЛР – Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата” в Монтана.

В област „Наука и техника” годишна стипендия в размер на 6 минимални работни заплати бе присъдена на Дейвид Каменов от ПМПГ „Св. Климент Охридски”, който има забележителни постижения в информатиката.

След младите таланти в областта на изкуствата със същата стипендия е стимулиран пианистът Томас Симеонов, а сред спортистите – Алекс Анчов (кик бокс). Еднократни стипендии по 610 лв. получават Алекс Атанасов (математика) и Калина Кръстева (творческо писане), Анна-Мария Асенова Арсенова (пиано) и Дона Антонова (народно пеене), Искрен Цветков (MMA).

Община Монтана ще отбележи празника с виртуален концерт на ЦПЛР – Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“. В него ще участват с изпълнения малки певци, танцьори и актьори от вокално студио „Детски смях”, фолклорен танцов ансамбъл „Северняци”, театрално студио „Автограф”, школа за модерни танци „Дъга”.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.