Удължава се срокът за участие във фолклорния конкурс „Напеви от Северозапада”

Удължава се срокът за участие във фолклорния конкурс „Напеви от Северозапада”

До 14 юни включително се удължава срокът за изпращане на заявки за участие във фолклорния конкурс „Напеви от Северозапада”.

Целта на организаторите е да се даде възможност на повече участници от различни възрастови групи да се включат в него. Въпреки, че тази година форматът е Видеоконкурс, ситуацията в страната възпрепятства желанието и възможността на изпълнителите и творческите състави по-активно да заявят участие в творческата надпревара. Немалко участници обаче от страната и чужбина вече изпратиха своите заявки.

Да припомним, че право на участие в дванадесетото издание на „Напеви от Северозапада” имат деца на възраст от 4 до 19 години, ученици от държавни и общински училища, възпитаници на читалища, ОДК, ЦРД, Младежки домове и други организации за неформално образование, студенти от АМТИИ град Пловдив и ВУЗ с музикални специалности на възраст от 19 до 30 години. Изпълненията на участниците трябва да са заснети с камера или телефон с приемливо качество и качени в You tube. Заявки по образец с линковете към изпълненията се изпращат на електронния адрес: napevi_severozapad@abv.bg.

В рамките на Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада” се провежда и Видеоконкурс за народни песни и хореография за български деца, живеещи в чужбина. Крайният срок за получаване на заявките също е 14 юни 2020 година.

Материалите свързани с конкурса – статут, заявка за участие, приложения с песни и декларацията, която е във връзка с Европейските изисквания за защита на личните данни може да сe свалят от сайта на Младежкия дом.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.