Фестивал на спомените се проведе в село Горна Бела речка

Фестивал на спомените се проведе в село Горна Бела речка

Фестивалът се проведе в две форми на участие – присъствено за местните хора и дистационно чрез социалните мрежи за всички приятели и съмищленици на инициативата. Фокусът тази година беше „Рефлексии: назад и напред“, а в периода 22 -24 май 2020 г. всички желаещи взеха участие в различни работилници и дискусии.

Официалното откриване на фестивала бe на 22 май от 19.00 ч., в голямата зала на Народно читалище „Изгрев 2019“, в село Горна Бела речка, община Вършец. На откриването беше и кмета на община Вършец инж.Иван Лазаров, който отправи поздрав към всички гости на събитието и отбеляза фестивала като едно от важните събития в културния календар на общината.

Програмата на фестивала включваше виртуална изложба на спомените, мултумедиен музикален проект с участието на Милена Караджова и в партньорство с Jazz FM, и директни включвание от приятели партньори на фестивала в цял свят. Закриването на фестивала беше направено от Quadro Nuevo с директна връзка от студиото им в Мюнхен, Германия, като изпълниха специално композиран откъс, вдъхновен от посещенията на състава в Горна Бела речка.

Името GOATMILK идва от няколко посоки. В Бела речка жените правят чудна козя извара и козите в началото са повече от хората. Козето мляко е най-близо до майчиното. Това, което се търси чрез спомените и разговорите е собствена автентичност и чистота на живеенето.

Фестивалът на спомените GOATMILK е независима, некомерсиалена културна платфорам за срещи и разговори в областта на паметта и спомените на хора, които обикновено трудно се събират – артисти, журналисти, изследователи от цял свят.

Хора, които обичат планината, козите, прясно сготвената местна храна, музиката, простите неща.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.