Изхвърляме боклука в 220 нови „умни“ контейнери

Изхвърляме боклука в 220 нови "умни" контейнери

В град Монтана и 23-те села на общината вече са разположени 220 от така наречените умни съдове за смет, съобщи кметът Златко Живков. На контейнерите са монтирани чипове, чрез които се проследява температурата, местоположението и теглото.

129 са разпределени в селата, останалите 91 са в районите на града. Системата за сметосъбиране на Монтана е планирана с 900 контейнера. Тенденцията е всички те да бъдат подменени и състоянието им бъде контролирано с нови технологии,  каза още Живков.

Натрупани боклуци, пукнатини в настилката и разместване на плочата на костницата  зад паметника на Септемврийци в центъра на Монтана са причините за основното почистване на района през почивните дни, съобщи кметът Живков. Възстановени са ниските и високите осветителни тела.

Общината облагородява паметника „Септемврийци“

На мястото на изрязаните многогодишни храсти сега ще има тревни площи и цветя. Ще бъдат монтирани камери за видео наблюдение, като превантивна мярка срещу вандали.

Община Монтана отваря най-големия паркинг в промишлената зона на града  На него ще могат да паркират 250 автомобила. Терена се намира между ж-п гарата и улица „Индустриална”, която бе основно ремонтирана през миналата година.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.