Участник от Асеновград спечели фотоконкурса на Младежкия дом

Участник от Асеновград спечели фотоконкурса на Младежкия дом

Кирил Найденов бе класиран на първо място във фотоконкурса за любителска снимка, организиран от Общински младежкия дом – Монтана. Тази година той е под надслов „Карантина на Фокус”.

Фотографията на 28-годишният участник от Асеновград се открои сред изпратените снимки от различни краища на страната. Неговият кадър, озаглавен  „Когато отделяме повече време на книгите“, получи най-много гласове от журито.

Втората награда бе присъдена на 10-годишната Весела Ангелова от Монтана, ученичка в  III ОУ„Д-р Петър Берон”.

На трета позиция остана снимката на Альоша Петров. Той е на 9 години и учи в СУ„Св. Св. Кирил и Методий”, с. Лехчево.

Поощрителна награда бе присъдена и на една от най-малките участнички във фотоконкурса „Карантина на Фокус”. Нейното име е Цветеа Асенова, първокласничка в монтанското Четвърто основно училище. Тя е изпратила фотоколаж, защото твърди че не може да ограничи своите дейности по време на карантината само в една снимка. Заедно с класираните на първите три места снимки тя ще получи  диплом и награда, осигурени от Младежкия дом.

Журито, включващо фотографа Цветомир Цветков, художничката Румяна Белчева и журналиста Любомир Андреев анализира творческите достойнства на снимките, получени на електронния адрес на Младежкия дом. Освен художественото ниво, идеен замисъл, нестандартен подход към темата на конкурса, журито взе предвид и доброто техническо качество на кадрите.

Можете да видите отличените във фотоконкурса за любителска снимка „Карантина на Фокус” във Фейсбук страницата на Младежкия дом: Общински младежки дом – Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.