Община Монтана иска да строи нова и модерна спортна зала (ВИДЕО)

Общинският съвет даде зелена светлина по процедурата за искане на старите казарми в Монтана в полза на общината. Идеята е на тяхно място да се построи модерна спортна зала, към която ще има и закрит басейн.

Според процедурата кметът ще подаде искане чрез областния управител до министъра на регионалното развитие за безвъзмездно прехвърляне на имотите от държавна в общинска собственост, обясни председателят на Общинският съвет в Монтана Иво Иванов. Министърът трябва да внесе предложението за гласуване в  правителството.

Старите казарми в Монтана са разположени върху осем имота на обща площ около 40 декара. Те са собственост на Министерството на отбраната и са в категорията обекти с отпаднала необходимост. От години сградите се рушат.

Това е третият опит на кметът Живков пред различни правителства за придобиване на терена.

„Амбицията ни е да изградим там модерна многофункционална зала с прилежащи терени за спорт на открито и покрит плувен басейн, заяви Живков.  Това  е необходимо не само за професионалните ни отбори но и за хората, които активно спортуват.  Напълно съзнаваме, че подобно огромно съоръжение не можем да изпълним без подкрепата на държавата и се надяваме този път да успеем,” допълни той.

Вижте във видеото какво казаха още Иво Иванов и Златко Живков.

Зa още новини, снимки и видео харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме вашите коментари и сигнали.