Без нарушения премина матурата в Монтана

Без нарушения премина матурата в Монтана

Без нарушения премина матурата по български език и литература в Монтана. По третия модул учениците писаха есе или интерпретативно съчинение върху разказа „Чорба от греховете на отец Никодим“ от Елин Пелин. Според зрелостниците  матурата не е била трудна:

„Беше горе-долу добре, подготвяхме се доста, компютърно, дистанционно, всякак си, учихме, за да може да вземем тези матури, иначе без тях диплома после няма да има, няма да може да следваме… Горе-долу лесно, справихме се, всичко е добре, за натам ще видим… Не бяха много трудни и мисля, че съм се справил. Писах по 2 модула, третия модул, темата, ми беше малко трудна и се отказах. Онлайн обучението не ми хареса, по-добре да си на училище. „

Задължителният изпит по БЕЛ в област Монтана се проведе в 18 училища. Заявка бяха дали 820 ученици. Резултатите се очакват в средата на юни.

Вторият зрелостен изпит ще се проведе на 3 юни. На него ще се явят 598 ученици, съобщи Трайка Трайкова, началник на РУО Монтана:

„Разпределени в 17 училища, в област Монтана най-много желаещи ученици има за изпит по Биология и здравно образование- 203, География и икономика-177, Английски език- 156. Прави впечатление, че много малко са учениците пожелали изпит по История и цивилизация само 7, докато желаещите за изпит по предмети от Философски цикъл са  73. В област Монтана няма ученици, които да са заявили държавен зрелостен изпит по Физика и астрономия  и Химия.“

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКРадио Видин