Научете повече за предстоящата културна иницатива „Жива поезия“ – дейност 5 в рамките на изпълнението на трансграничен проект „Танцуваме и играем, заедно“ на драматичен театър „Драгомир Асенов” в Монтана

В изпълнението на проект № CB007.2.13.091 „Танцуваме и играем, заедно“ в Монтана ще се организира културно-информационна инициатива „Жива поезия“.

Чрез настоящата инициатива ще се насърчи устойчив и ориентиран към околната среда начин на живот и стимулиране на местните младежки таланти чрез сътрудничество и диалог.

По време на „Жива поезия“ ще се проведе състезанието по писане на сценарий, в които ще вземат участие, както младите таланти от курса „Основи на сценария“, проведен на 12-13.02.2020 г., така и всички желаещи да се включат в събитието.  Фотографите от курса „Основи на фотографията“, проведен на 05-06.02.2020 г., са поканени да заснемат красотата на природата, както и творческия процес на младите писатели. Тази инициатива ще даде шанс на различните местни артисти да се срещнат и да установят хоризонт на бъдещото художествено сътрудничество.

Дейността ще се проведе на 07.07.2020 г. в 10:00 часа в сред природата близо до гр. Монтана – красива местност с гора и вдъхновяваща гледка към язовир Огоста. По този начин съзнанието на участниците ще бъде отворено и ще бъде по-креативно. Резултатите от събитието (текстове и снимки) ще бъдат представени по време на едноседмична изложба, състояща се от фотографии, придружени с фрагменти от литературните текстове, разработени по време на събитието на открито „Жива поезия“.“

За повече подробности относно мястото и часа на тръгване можете да се свържете с нас на следния e-mail: dramteaturmnt@abv.bg.