Борислав Великов е новият почетен гражданин на Монтана (ВИДЕО)

Доц. д-р Борислав Великов е почетният гражданин на Монтана за 2020 година. Той получи почетния знак на общината на тържествената сесия на Общинския съвет днес. При награждаването си бившият председател на Народното събрание заяви, че ще дари паричната премия от пет минимални заплати на женския баскетболен отбор на Монтана, като подчерта, че ще допълни сумата.

Общата ни цел е Монтана да бъде утвърдена като един съвременен европейски град. Дано и Светия Дух ни подкрепя в нашето начинание“, каза председателят на общинският съвет инж. Иво Иванов.

На тържествената сесия присъстваха още видинският митрополит Даниил, петимата народни представители от региона, областният управител Росен Белчев и заместник областните управители. Единственият гост от чужбина бе председателят на общинския съвет от Пирот.

COVID-19 ни показа най-важното нещо и ни научи, че трябва да търсим повече това, което ни обединява, а не това, което ни разделя. Една такава тема за всички нас е изграждането на многофункционална спортна зала, която е мечта на нашите съграждани от десетилетия и вярвам, че нашето правителство в лицето на Бойко Борисов ще подкрепи тази идея”, допълни пред всички народният представител от ГЕРБ Ирена Димова.

На днешния ден искам да благодаря на всички тези хора, които показаха солидарност в последните месеци и се надявам нашата хубава земя да продължи нататък. Така че днешния празник по обясними причини не може да премине определени граници“, каза кметът на Монтана Златко Живков.

Поздравителни адреси по повод празника на града са получени от президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов. ОД МВР – Монтана, община Банско и още много други.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.