Осъдиха жена за шофиране с 1,57 промила алкохол

10 000 лева глоба получи жена нарушила мерките против КОВИД- 19

Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Монтана и  защитата на подсъдимата М. Л. Г., според което 34 годишната жена е наказана с четири месеца „Лишаване от свобода“ условно за шофиране на автомобил след употреба на алкохол над 1, 2 промила.

На 10 декември 2019 г. служители на МВР  установили, че М. Л. Г шофирала лек автомобил „Рено Клио“ при условията на продължавано престъпление. Първоначално в 01:05 часа по улица „Д-р Торосян”, а след това в 01:45 часа по ул. „Христо Смирненски” в Монтана подсъдимата управлявала колата си с концентрация на алкохол в кръвта 1.57 на хиляда, установено с Протокол за химическо изследване . Пред съда М. Л. Г., която е със средно образование, работи и не е осъждана досега, се призна за виновна и заяви, че доброволно сключва споразумението с прокуратурата за наказание „Лишаване от свобода“ за срок от четири месеца, като отлага изтърпяването му за срок от три години.

Съдът лиши подсъдимата М. Л. Г. и от правота да управлява МПС  за срок от 12 месеца като приспадна времето, през което е била лишена от това право по административен ред, считано от 10 декември 2019 г.

От престъплението не са настъпили имуществени вреди.

М.Л.Г. трябва да заплати по сметка на ОД на МВР – Монтана направените в производството разноски в размер на 15.00 лева за химическо изследване на кръвна проба.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.