Четири месеца затвор за мъж, шофирал без книжка и с 2,56 промила алкохол

Осъдиха рецидивист с 39 присъди, счупил врата на „Билла“ посред нощ

Районен съд – Лом наказа с четири месеца затвор мъж, шофирал без книжка и с 2,56 промила алкохол, след споразумение с прокуратурата.

На 16 май 2020  г. към 21.10 ч. служители на МВР спрели за проверка  в село Василовци, община Брусарци лицето П. Ц. А., който управлявал автомобил „Опел Вектра“. Тест с дрегер на мъжа показал 2,56 промила в издишания въздух.

Проверката на органите на реда установила, че П. В. Ц. не притежава свидетелство за управление на МПС и вече е наказван през декември 2019 г. за същото деяние  с административно наказание от началника на Районно управление на полицията в град Кула.

Пред съда П. Ц. А., който вече е осъждан,  се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумението за четири месеца затвор заради шофирането след употреба на алкохол, които да изтърпи ефективно, и второ наказание – три месеца затвор ефективно заради управлението на МПС без необходимите документи.

Съдът определи на П. Ц. А. едно общо наказание – четири месеца „Лишаване от свобода“ ефективно, които да изтърпи при първоначален общ режим. Определението е окончателно и не подлежи на протест или жалба.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.