Осъдиха мъж от Смоляновци за закани по Интернет срещу бившата му приятелка

Осъдиха мъж от Смоляновци за закани по Интернет срещу бившата му приятелка

Районен съд – Монтана осъди на една година условно 36 годишен мъж от Смоляновци за закани по Интернет срещу бившата му приятлка.

Според събраните по делото доказателства  през януари 2018 г. в село Смоляновци, област Монтана 34 годишният тогава С. Л. М. – безработен и осъждан, отправил през Messenger закани към Т. В. С., с която преди това живеел на съпружески начала, но се разделили. Съобщенията били с текстове: „ще ви изтрепя всичките”, „ще ви закола”, „… на парчета ще те режа”. Тези закани според магистратите би могло да възбудят в жената основателен страх за осъществяването им.

Пред съда С. Л. М. се призна за виновен  и заяви, че доброволно подписва споразумението за  наказание „Лишаване от свобода“ за срок от пет месеца, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от три години. На пострадалата Т. В. С. бе съобщено за правото й да предяви граждански иск за неимуществени вреди, причинени от деянието на С. Л. М. пред Гражданския съд.  

Тъй като от справката за съдимост на подсъдимия по делото обаче е видно, че той е осъден през месец юли 2018 г. на една година „Лишаване от свобода“, отложени с три години изпитателен срок, за незаконно държане на 26 броя ловни и бойни патрони и заканите за убийство са отправени преди присъдата по предишното дело да е влязла в сила, съдът счете, че двете деяния са извършени в условията на съвкупност и са налице предпоставките за определяне на едно общо наказание.

Затова Районен съд определи общо наказание по двете дела в размер на най-тежкото от тях – а именно една година „Лишаване от свобода“, което се отлага с изпитателен срок от три години. Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Монтана в 15-дневен срок от днес.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.