Окръжен съд – Монтана награди ученици, отличени в конкурса „Нашият съд“

Окръжен съд – Монтана награди ученици, отличени в конкурса „Нашият съд“

На 16 юни в Съдебната палата в Монтана бяха обявени резултатите от конкурса за есе и рисунка на Окръжен съд – Монтана на тема „Нашият съд“. Конкурсът бе обявен през месец февруари тази година и целта му бе да предизвика интерес сред учениците в областта към историята и дейността на съдилищата в региона и да създадат текстове, в които да изложат своите виждания и разбирания за съд, закон, престъпление и наказание, човешки права и справедливост. 

След като се запозна с получените творби комисия в състав – Елизабета Кралева, Диана Кузманова и Таня Живкова – съдии в Окръжен съд – Монтана,  класираха на първо място в конкурса за есе произведенията на Елина Асенова – 9 клас, ПГПЧЕ „Петър Богдан“ и Ива Рангелова –10 клас,  ПМПГ „Св. Климент Охридски“. На второ място бяха класирани текстовете на Полина Първанова – 11 клас, ФСПГ „Васил Левски“, и Борислава Лазарова –  ПМПГ „Св. Климент Охридски“, и на трето място  –  есето на Калина Кръстева – 12 клас, ПГПЧЕ „Петър Богдан“.

Отличените ученици бяха наградени с грамоти, книги на български автори  и издания на Конституцията на Република България.

Класираните на първо място есета са публикувани на интернет страницата на Окръжен съд – Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.