„Ангелът и птичето“ – в художествената галерия на Монтана

Снимка: Нели Василева

Международна изложба „Ангелът и птичето“ бе открита в Художествена галерия „Кирил Петров“. Дан Троица – куратор на изложбата от Центъра за култура към ЮНЕСКО в град Слобоция – Румъния, представи експозицията.

Тя включва творби 20 съвременни автори от Англия, България, , Италия, Румъния. Живописни платна, графики, декоративни пана представят търсенията на постмодерното изкуство. Сред тях са творби на автори от Монтана като Венелин Захариев Любомир Мечков, Николай Пенков, Господин Господинов.

Първото събитие в галерията след извънредната ситуация се състоя пред малка аудитория от ценители. „В тези трудни за изкуството времена, трябва да правим всичко възможно то да стига до хората. Това е наш духовен дълг.“ – каза Дан Троица.

Произведенията, аранжирани в залата за временни експоциции, ще останат в галерията на ул. „Цар Борис III“ № 19 и през юли. След това изложба „Ангелът и птичето“ ще бъде показана и в Слобоция. Тъй като там експозиционната площ е по-голяма, ще бъдат включени творби на още автори от Монтана, каза д-р Любомир Мечков – главен уредник в ХГ „Кирил Петров“ и инициатор на събитието.

Нели Василева

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.