Корнелия Нинова в Монтана: „Внасяме проекта за Северозапада в парламента“ (ВИДЕО)

Председателят на БСП Корнелия Нинова дойде днес в Монтана, за да присъства на отчетно-изборна конференция на общинското ръководство на БСП в областния град. На конференцията отново беше обсъден Закона за северозапада, както и бяха чути предложенията за членовете на партията за него.

Вижте видеото от пресконференцията, която Корнелия Нинова даде в Монтана.

„Сигурно другарите са го представили, това е един специален фонд, който да бъде заделен, едни финансови средства за инвестиции в региона. Целта ни е с този закон да се пристъпи към нещо конкретно.“, каза председателят на БСП – Корнелия Нинова.

БСП предлагат да бъдат предвидени 100 млн. лева  в държавния бюджет за 2021 г. за развитие на петте северозападни области.

„Идеята е този държавен фон не просто да допълва европейското финансиране, а да фокусира усилията на държавата в тези конкурентни предимства на северозапада, които ще донесат най-голяма печалба“, заяви Атанас Костадинов – народен представител от област Монтана.

Заедно с Нинова бяха народните представители от левицата Атанас Костадинов, Илиян Тимчев, членът на Изпълнителното бюро Вяра Емилова, областният председател Пламен Младенов и членът на НС Ивайло Лилов.

На отчетно-изборната конференция с 85 гласа „За“ за трети път беше избрана Камелия Трифонова за председател на Общинската организация на БСП в Монтана. На конференцията бе гласуван и новият общински партиен съвет.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.