59 глобени пешеходци само за седмица

59 глобени пешеходци само за седмица

269 акта и 311 фиша са съставени в област Монтана в едноседмична акция на Пътна полиция за опазване живота и здравето на децата на пътя

От 18 юни до 25 юни на територията на страната бе проведена специализирана полицейска операция, насочена към опазване на живота и здравето на децата и младежите, голяма част от които от 15 юни са вече във ваканция. В хода на акцията в област Монтана са съставени 269 акта и 311 фиша.

59 от санкциите са наложени на пешеходци. На водачите на МПС са съставени 521 акта и фиша и 3 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки.
За пресичане от пешеходци на платното за движение на нерегламентирани за това места са съставени 41 акта, а за неспазване на забранителен сигнал на светофарната уредба от пешеходци – 6 фиша.

Друг акцент в операцията бе недопускане управлението на мотопеди и други видове превозни средства от неправоспособни водачи – 54 са заловените неправоспособни водачи, като 7 от тях са били мотопедисти.

Спрямо водачите на пътни превозни средства бе засилен контролът за недопускане отнемането на предимство на пешеходци – за това нарушение е съставен един акт. За управление на МПС и превоз на пътници без използването на обезопасителни средства са глобени 50 водачи и пътници. При извършения контрол за недопускане на движение на велосипедисти по тротоарите, неизползване на светлоотразителна жилетка в тъмната част на денонощието и управление на технически неизправни велосипеди са санкционирани 3 велосипедиста.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.