Община Чипровци организира почистване на местността „Езерото“

Община Чипровци организира почистване на местността
Снимка: Facebook

Община Чипровци приканва всички жители и гости на планинското градче да се включат в почистването на нерегламентираното сметище в местността „Езерото“ край село Мартиново.

„Молим всички, които обичат чистата природа и разходките в Балкана, да се включат в разчистването на сметището, тъй като то се намира върху земя, която е държавна собственост и общината няма законово право да изразходва общински средства за рекултивирането му“, допълва кметът на Чипровци Пламен Петков.

Почистването ще се състои на 24.07.2020 г. от 10 часа. Сборен пунк на желаещите ще е на центъра на град Чипровци и село Мартиново. Общината ще предостави организиран транспорт за доброволците до мястото на почистването, техника за сметоизвозването, чували и ръкавици.

Фирмата, която извършва сметосъбирането на територията на община Чипровци, също ще се включи в почистването, чрез безвъзмездно предотставяне на техника за извозването на събраните отпадъци.

„Природата е наша, боклуците са си наши, а общината сме ние гражданите!
Вярвам и знам, че ние в община Чипровци можем и трябва сами да си свършим работата, както сме си и свикнали. Обичаме да „одим у планин“, работливи сме и можем да се справим и с това“, каза още Пламен Петков.

Кметът на община Чипровци подчерта, че той и цялата администрация са винаги на разположение за дискутиране и решаване на възникнали на гражданите проблеми от всякакво естество, тъй като това е тяхна приоритетна задача.

И помоли да не се крадат табелите „Забранено изхвърлянето на отпадаци“, поставени за пореден път в района, тъй като въз основа на тях общината глобява недобросъвестните граждани.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.