Златко Живков: „Без домати и лук пред входовете на блоковете“ (ВИДЕО)

Продължава обновяването на улица „Никола Вапцаров“ в Монтана, както и тротоарите по нея.

В квартал „Изгрев“ също ще бъдат обновени подходите към някои улици, съобщи Златко Живков. В квартал „Пъстрина“, където живеят около 4000 души ще бъде променено изцяло движението. Там ще бъде трасиран нов път, който ще излиза директно на СБА.

„Остава гражданите в „Пъстрина“ да разберат, че след като поискаха да влезем и да почистим, ние го направихме това и го правим в момента. Обяснихме стократно на тези хора, че не е задължително да садиш домати на входа пред блока. Ти живееш в град в 2020 година и не е желателно да садите лук и домати пред блоковете, където влизате.“

Да не се изхвърлят различни мебели и боклуци в двата канала на „Парта“ и квартал „Мала Кутловица“, прикани гражданите кметът Златко Живков. Той допълни, че каналите се почистват редовно, но и изхвърлянето на различни боклуци в тях продължава.

„В квартал „Мала Кутловица“ от обръщалото на автобуса до долу в момента е изчистено – покрай читалището, покрай канала, окосено е. Имаме да правим тротоар в квартала, защото там живеят около 2500 души. Една голяма част от хората са инициативни  и добре би било да бъдем по-добри граждани и хората да почистят пред вратата си, защото засега това нещо го правим ние.“

Над 80 незаконни гаражи са премахнати от блоковете, които са срещу ТПК „Огоста“. Там в момента се изгражда паркинг за живеещите в квартала.

Продължава и работата по „Неофит Бозвели“. Там изцяло ще бъде подменена водопроводната мрежа, която не бе включена във водния цикъл на града. Тръбите са етернитови, а авариите в района са чести.

„Все по-чиста и модерна ще е Монтана, живеем в 2020 година“, допълни още Живков.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.