2,46 промила отчете дрегерът на мъж от Монтана

Хванаха зад волата мъж с над 3 промила алкохол

2,46 промила алкохол отчете дрегерът на мъж от Монтана. На 12.07.2020 г. около 22,45 ч. на бул. „Трети март“ при кръстовището с бул. „Христо Ботев“ в гр. Монтана служители на сектор „Пътна плиция“ спират за проверка лек автомобил „Мазда 6“ с монтанска регистрация, управляван от 32-годишен монтански жител.

При извършената проба с техническо средство е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 2,46 промила, отчетени в издишания от него въздух. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, приел е показанията на техническото средство и отказал кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12.07.2020 г. около 02,30 ч. при входа за бензиностанция на ул. „Александровска“ в гр. Берковица служители на РУ Берковица спрели за проверка лек автомобил „Опел Вектра“ с монтанска регистрация, собственост и управляван от 37-годишен берковски жител.

При извършената проверка с техническо средсто е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 2,39 промола, отчетено чрез издишания от него въздух.

На нарушителя е талон за медицинско изследване, приел е показанието на техническото средство и отказал да даде кръв за изследване. По случая е образувано бързо производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.