Хванаха 272 с превишена скорост в областта

Хванаха 272 с превишена скорост в областта

В дните от 10/16.07.2020 г. при осъществения контрол на пътното движение в област Монтана са извършени засилени проверките за установяване на нарушения, свързани с превишаване на разрешената максимална скорост за движение. При извършения контрол са използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта, както в светлата, така и в тъмната чат на денонощието.

272 са установените нарушения на скоростното ограничение в областта. По-голямата част от тях – 219, са установени извън населените места, останалите – 53 – в населените. В хода на акцията са извършвани и проверки за установяване на управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози.

Заловени са 5 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, като 4-ма от тях са били със съдържание на алкохолния градус над 1,2 промила в издишания въздух.

Статистиката показва, че значителен процент от тежките пътнотранспортни произшествия в страната с голям брой загинали и пострадали са причинени поради движение с несъобразена скорост, неправилни маневри и отнемане на предимство в комбинация с управление на МПС след употребата на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози.

Осъществяването на засилен контрол е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата. Намаляването на броя на загиналите при пьтнотранспортни произшествия с 500/0 до 2020 г. спрямо 2010 г. е цел, поставена от Европейската КОМИСИЯ пред страните-членки на Европейския сьюз (ЕС).

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.