Зарибяват Мартиновска река с балканска пъстърва

Зарибяват Мартиновска река с балканска пъстърва
Снимката е илюстративна

Зарибяване с балканска пъстърва на Мартиновска река ще се извърши тази събота- 25 юли. Средствата са от дарения на граждани, на местната ловна дружинка и Ловно- рибарското дружество в Монтана.

„Участъкът, който сме избрали, е 8 километра. На всеки един километър е по един чувал. За всеки чувал има по 4 човека. Чувалите се поставят във водата, за да се темперира водата, да не получат термошок рибките за около 20-25 минути. След това се разпределят, на всеки един чувал по 4 кофи. Двама от зарибяващите тръгват надолу по течението, двама- нагоре. 32-ма човека ще участват в самото зарибяване. Нашата идея е да има и малко социален аспект, като искаме да присъстват и малки деца, на които да им разкажем, да им дадем възможност те самите да пуснат рибки във водата“, каза Мартин Замфиров от ловната дружинка в село Мартиново, община Чипровци.

В реката, която е приток на река Огоста, ще бъдат пуснати около 8 000 рибки. Целта е да се възстанови популацията на балканската пъстърва. Последното такова зарибяване е било преди повече от 30 години.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКРадио Видин