Десетки се отзоваха да почистят незоконни сметища край Мартиново (СНИМКИ)

Десетки се отзоваха да почистят незоконни сметища край Мартиново

Тази сутрин след апел на кмета на община Чипровци Пламен Петков се отзоваха десетки да почистят две незаконни сметища край село Мартиново. 

В акцията участваха доброволци, както от село Мартиново, така и от цялата община Чипровци. В почистването се включи и кметът на Чипровци Пламен Петков, както и работещите в общинската администрация.

Хората почистиха първо малкото сметище край село Мартиново, а след това продължиха с по-голямото на което имаше дивани, шкафове и всякакви ненужни вещи, трупани там с годините. Теренът е стопанисван от бившето Държавно минно-предприятие, каза Пламен Петков – кмет на Чипровци.

„10-12 години тази област се използва за сметище и то от всички нас, без изключение. Ние сме си го направили, ние ще си го изчистим. Инициативата е подета от млади момчета от Мартиново, за което им благодаря. Виждате днес направихме голяма организация, над 100 човека от общинска администрация, доброволци сме тук, 3 коли за сметоизвозване, 2 самосвала, багер, предполагам, че ще изхвърлим 20, 30 тона боклук.“, коментира Пламен Петков-кмет на Чипровци.

Иван Иванов и Севдалина Петкова също събираха боклуците край Мартиново:

„Поне над 20 години е събиран този боклук. Най-хубавото е, че сегашният кмет общински кмет приема всяка забележка и реагира… Намерихме едни шишенца те са ползвани при сватбата по времето на моите родители, вместо чашки за ракия. Значи колко годишен е боклука, лошото е, че е станало традиция да се хвърля тук.“

Кметът на Чипровци Пламен Петков е категоричен, че няма повече да се допуска замърсяване на терена.

„Призовавам всички след това да бъдем безкомпромисни, ще сложим на тунела камери да санкционираме, който влезе. Територията на сметището не е общинска, тя е на министерството на икономиката.“

Почистването на сметището край Мартиново ще продължи и в следващите дни. От общината са осигурили и техника за извозването на боклука.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.