Труп на мъж намериха в кола край Мездрея

Труп на мъж намериха в кола край Мездрея
Снимката е илюстративна

На 30.07.2020 г. около 21,00 ч. е получен сигнал, че на път II-81, на новия околовръстен път на гр. Берковица, до разклона за с. Мездрея, в отводнителна канавка встрани на пътя има катастрофирал лек автомобил.

При пристигане на място е установено, че водачът е починал и е в напреднал стадий на разлагане. Установено е още, че при движение в посока от гр. София към гр. Монтана 75-годишният водач от столицата при управление на лекия си автомобил „Фолксваген Голф“ със софийска регистрация изгубил контрол над волана, излязъл вдясно на пътя, преминал през банкета, качил се на предпазната еластична мантинела, обърнал се по таван и паднал в бетонова отводнителна канавка.

При ПТП-то са причинени материални щети на автомобила и е загинал водачът. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1 от НК.

При извършена проверка в масивите на АПИ е установено, че автомобилът е преминал през прохода Петрохан на 15.07.2020 г. около 06,40 ч. в посока към гр. Монтана, като най-вероятно ПТП-то е настъпило на същия ден около 07,20 ч.

Тялото на водача е транспортирано за аутопсия в МБАЛ Монтана. Работа по случая продължава РУ Берковица.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.