Глобиха с по 1000 лева две жени, оженили непълнолетни момче и момичe

Глобиха с по 1000 лева две жени, оженили непълнолетни момче и момичe
Снимката е илюстративна

Районен съд – Берковица наказа с глоби от по 1000 лева две жени, които в нарушение на закона, улеснили непълнолетни момче и момиче да заживеят на съпружески начала.

След смъртта на родителите си непълнолетната  В. П. В. с решение на Районен съд – Берковица от ноември  2017 г. била настанена да живее в дома на по-голямата си сестра  С. П. В. В края на 2017 г. ненавършилото още 16 години момиче се запознало с непълнолетния Ц. В. И., с когото започнали интимна връзка.

В началото на 2018 г. двамата заживели на съпружески начала в дома на родителите на момчето във Вършец.

Въпреки ниската възраст на сестра си, обвиняемата С. П. В. не се противопоставила на решението на непълнолетните да живеят заедно, съжителството било подкрепено и от майката на момчето – обвиняемата  В. И. К.

Деянието на двете жени, които организирали сватбено тържество на непълнолетните, предоставили им  жилище и средства да заживеят съпружески, без да са сключили брак, е  престъпление  против младежта, за което законът предвижда  лишаване от свобода до две години или пробация.

 Двете обвиняемите –   В.И.К. – омъжена, неосъждана, с начално образование, безработна, и С.П.В – неомъжена, неосъждана, с основно образование, безработна,се признаха за виновни, но тъй като досега не са осъждани и от престъплението им не са причинени имуществени вреди, подлежащи на възстановяване, по предложение на  Районна прокуратура  -Берковица съдът ги освободени от наказателна отговорност.

Районен съд – Берковица призна В. И. К. и С. П. В за виновни, че в в съучастие като съизвършители улеснили непълнолетния Ц. В. И. да заживее на съпружески начала, без да е сключил граждански брак, с непълнолетната и ненавършила 16-годишна възраст   В. П. В.   и им наложи  административно наказание „Глоба“ в размер на 1000 лева на всяка от тях.

Решението подлежи на обжалване или протест пред Окръжен съд – Монтана в 15 дневен срок.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.