Тържествена сесия на Общински съвет се проведе във Вършец

Тържествена сесия на Общински съвет се проведе във Вършец

Председателят на Общински съвет Вършец, инж. Анатоли Димитров откри сесията и поздрави всички присъстващи. Той припомни интересни факти от историята на курортния град и подчерта вярата си, че и след още 170 години Вършец ще бъде все така красив и вълнуващ.

Гости на сесията бяха архимандрит Антим, свещеноиконом Петко Балджиев, народните представители Ирена Димова и Дилян Димитров, областният управител на Монтана Росен Белчев, който връчи специален плакет на кмета инж. Иван Лазаров за приноса му за развитието на туризма в област Монтана. Като домакин, градоначалникът се обърна към присъстващите.

„За поредна година Вършец отбелязва „Празника на курорта, минералната вода и Балкана“. Вълнувам се да застана днес пред вас, защото обичам Вършец и много искам през този месец да създадем една по-специална и радостна обстановка, въпреки здравната криза. Защото празникът е за това – да обедини добрите ни мисли, радостта ни, надеждите ни за едно достойно настояще и бъдеще на любимия ни град и община. Трябва да дадем заслуженото на всеки един вършеченин, на всички, които през годините са развивали туризъм – собствениците на къщи за гости, хотелиерите, съдържателите на заведения за хранене, на администрацията, която полага усилия за облагородяване на града, изграждане на нови атракции и обогатяване на културния календар, на читалищните дейци, на самодейните състави. Всичко това създава облика на града ни не просто като място за почивка, но и едно духовно място – с усещане на романтика и история.“

С плакети и почетни грамоти за принос в развитието на Вършец бяха наградени архимандрит Антим, свещеноиконом Петко Балджиев, народните представители Ирена Димова и Дилян Димитров, областният управител на Монтана Росен Белчев, читалищата от общината, общинските съветници и кметът Иван Лазаров.

Сесията завърши с прожекция на най-новия рекламен филм за курортния град. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.