Жокеи от цялата страна се състезаваха във Вършец

Жокеи от цялата страна се състезаваха във Вършец

За осма поредна година Община Вършец и Конна база „Вършец“ организираха открит турнир по прескачане на препятствия за купата на Община Вършец.

Входът бе свободен, а атрактивното събитие се проведе на състезателен пясъчен плац край Вършец, като част от програмата на Празника на курорта, минералната вода и Балкана „Вършец 2020”.

В състезанието взеха участие 38 състезатели от 17 клуба от цяла България.

Любителите на конния спорт се насладиха на невероятното майсторство на жокеите и се възхитиха от перфектната и професионална организация на турнира.

Стюардите, съдиите, гл. секретар и паркур-майсторът бяха от Националната федерация по конен спорт. Състезанието беше разделено в 4 кръга.

Първото изпитание бе X паркур с височина на препятствията 60-70 см, второто изпитание бе за 4-5 годишни коне, деца и аматьори, третото – отворен паркур за 5- годишни и по-възрастни коне и последният кръг – за 6-годишни и по-възрастни коне, 120 – 125 см бараж.

В първия паркур победител стана Тодора Пелова от Монтана, във втория – Мария Крумова (деца) от ККС „Вършец 2014“ и Валентин Ангелов (аматьори) от Монтана, в третия – Теодор Попов от ККС „Вършец 2014“ и в четвъртия – Димитър Николов от ККС „Калоян 92“.

Победителите в турнира, заели от І до ІV място в различните категории, получиха купи, медали и парични награди осигурени от община Вършец.

Раздадените паричните премии са на обща стойност 1600 лева.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.